REBECCA EUGENIE

3

Er du en sucker for junk? Se hit!!

  • 15.08.2012, 21:51
  • //
  • Blogg

Hei! 

Fikk høre at det var veldig ønskelig med oppskrifter og mattips.
Det er hyggelig, for det er en stor del av hverdagen vår nå om dagen.
Jeg har aldri spist mer variert og sunnere enn nå, og jeg elsker det virkelig!

Det vil jeg så gjerne dele med dere. Derfor skal dere idag få en MYE sunnere oppskrift på favoritten til mange hamburger & pommes frites 

Her kommer oppskriften på Quinoaburger & Søtpotet pommes-frites: 

Ingredienser til 4 burgere:

1,5 dl Quinoa (fås på helsekost) 
1 sjalottløk
1 kinesisk hvitløk
3 dl utvannede og kokte kikerter (ca 1,5 dl tørket) 
1 dl lettkokte havregryn
2 kvaster bladpersille 
1 ts paprikapulver
2 ss kikertmel
2 ss soyasaus
salt og pepper 
Evt hvetemel 
Olje til steking (bør bruke litt for å få burgerne saftige) 

Pommes Frites:

2 medium/store søtpoteter
1 ss rapsolje
1 ts sukker
salt og pepper 

Fremgangsmåte:

Kok Quinoa etter anvisning på pakken.
Grovhakk løk og hvitløk, ha det i en kjøkkenmaskin sammen med kikerter, havregryn, kokt quinoa, persille, paprikapulver, kikertmel og soyasaus. Kjør til du har grov masse.
Ha i et par spiseskjeer med vann om den blir for fast og smak til med salt og pepper.

Ha blandingen i en bolle, dekk med folie og sett i kjøleskapet. La den stå minst en halvtime før steking.
Vi stekte de i pannen for det beste resultatet, men de kan puttes i ovnen på 180 grader i 20 min.
Del deigen i fire like store deler, og form de med hendene. Jobb godt med de så du får en fin fasong. Hvis den er klissete kan du drysse litt hvetemel før steking.

Varm opp olje til middels varme, stek burgerne i 5 min på hver side til de blir gylne og fine!

Pommes Frites:

Forvarm stekeovn til 220 grader, og dekk et stekebrett med bakepapir.
Vask og skrell potetene og skjær de i tynne skiver.
Ha de over i en bolle, bland inn olje, sukker, salt og pepper, Fordel utover stekebrettet og stek i 30 min.
Vend de litt innimellom så de ikke brenner seg.

Vi brukte grovt polarbrød til burgerne, og serverte med salat ved siden av! 

Velbekomme!  

 


Vi har tatt inspirasjon fra denne// bloggen til denne retten. ♥



Vi blogges! 


Butikken//

 

3 kommentarer

jegergravid

15.08.2012 kl.21:55

Mmmm så godt ut med VIN <3

Astrid

16.08.2012 kl.15:45

Dette virker å være aldeles snadder! :-) Men hvorfor sukker på potetene? Holder det ikke med salt, pepper og olje? (er ikke motstander av sukker, men likevel... ;-)

Rebecca Eugenie

17.08.2012 kl.22:08

jegergravid: Det var det <3

Skriv en ny kommentar

Rebecca Eugenie

Rebecca Eugenie. Ved kontakt: Beccy90@gmail.com Følg meg på Instagram @REBECCA_EUGENIE Snapchat Rebeccaeugenie Besøk min nettbutikk: www.wallin.partylite.no

Siste innlegg

Bloggdesign

Design fra RRH Webdesign
hits